085 - 401 95 52

10



Motorverzekering

Motorverzekering

Een motorverzekering verzekert de schade die door of met de eigen motor veroorzaakt wordt. Een motorverzekering kent drie dekkingen, waarvan de aansprakelijkheidsdekking verplicht is:

  1. Aansprakelijkheidsdekking (WA)
  2. Beperkt cascodekking (WA+)
  3. Volledig cascodekking (Allrisk)

De aanvullende dekking die hierbij afgesloten kan worden zijn;

  • Schade inzittendendekking
  • Rechtsbijstandverzekering
  • Pechhulp

Wilt u uw motor nu gelijk verzekeren? Bel ons op 085- 4019 552.

Zijn wij niet open? Gebruik onderstaande link om uw motor te verzekeren. Wij zullen de volgende dag tijdens kantoortijden contact met u opnemen. Hierbij zullen wij de dekking doorlopen en mogelijk de verzekering aan uw lopende pakket toevoegen.

Sluit nu jouw motorverzekering af

Wilt u nu de verzekering afsluiten. Dan kan u in deze link een goede vergelijking maken. Hier komen meerdere verzekeraars naar voren die op basis van uw gewenste dekking de scherpste premie aanbieden.

Wilt u liever een adviesgesprek. Gebruik dan onderstaande knop om een afspraak in te plannen.

Maak een afspraakvoor een gratis adviesgesprek


1: WA

De aansprakelijkheidsdekking is wettelijk verplicht door de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM). U bent verzekerd voor schade die u aanbrengt aan anderen.

Meestal is uitgesloten van dekking:

  • Schade ontstaan terwijl het motorrijtuig niet voor het bij de verzekeraar opgegeven doel is gebruikt.
  • Schade als de bestuurder niet in het bezit is van het voorgeschreven rijbewijs of als de rijbevoegdheid is ontzegd;
  • Schade ontstaan met opzet of goedvinden van de verzekerde;
  • Schade ontstaan tijdens deelneming aan snelheidswedstrijden / ritten / proeven.
  • Bij een beperkt aantal verzekeraars is daarnaast schade uitgesloten als de bestuurder meer dan het wettelijk toegestane promillage alcohol in zijn bloed heeft.

De uitsluitingen gelden niet als verzekerde bewijst dat de omstandigheden zich buiten zijn schuld voordoen en hem geen verwijt treft.

In de regel is de WA-premie dan ook de goedkoopste dekking.

2: Beperkt cascodekking (WA+)

Met een Beperkt casco dekking bent u verzekerd voor schade die u aanbrengt aan anderen. Daarnaast zijn de volgende gebeurtenissen ook meeverzekerd; diefstal, storm, ruitschade, wild, brand, explosie, kortsluiting, zelfontbranding, blikseminslag, verduistering, joyriding, ruitbreuk, incl. schade door de scherven, overstroming, lawine, aardverschuiving, andere natuurramp, botsing met vogels, loslopende dieren of overstekend wild, relletjes / opstootjes en luchtvaartuigen en daaruit gevallen voorwerpen.

3: Volledig cascodekking[Allrisk]

De volledig cascodekking is een aanvulling op de beperkt casco. Bij een volledig casco is namelijk ook eigen schuld schade gedekt. Dit kan zijn; Schade door botsen, omslaan, slippen, van de weg raken of te water raken en enig ander van buiten komend onheil.

Deze dekking is dan ook in de regel het duurst.

Schade inzittendendekking

De schade opzittendendekking biedt dekking voor schade bij Invaliditeit of overlijden. Hierbij wordt de daadwerkelijk geleden schade vergoedt tot een maximum die op de polis vermeld staat.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp bij een conflict dat ontstaat bijvoorbeeld na een ongeval. De rechtshulp kan u ondersteuningen bieden bij juridische vraagstukken maar ook bij het verhalen van de schade.

Pechhulp

De pechhulp kan aanvullend worden afgesloten bij een autoverzekering. Hierbij heeft u de mogelijkheid om inclusief of exclusief uw eigen woonplaats mee te verzekeren. U heeft tot zeven keer per jaar recht op hulp. Is pech in uw eigen woonplaats meeverzekerd, dan heeft u maximaal vijf keer recht op hulp in uw eigen woonplaats.

Heeft u pech? Dan heeft u twee keer per jaar recht op vervangend vervoer. Maar naast pech krijgt u ook hulp bij de volgende gebeurtenissen;

  • als u verkeerde brandstof tankt. De kosten voor het uitpompen en afvoeren van de brandstof betalen wij niet

  • als u één lekke band hebt;

  • als u niet in het voertuig kunt door defecte of kapotte sleutels of wanneer de sleutels in het voertuig zijn achtergelaten. Onder sleutels verstaan wij ook alle andere voorwerpen die zijn bedoeld om toegang tot het voertuig te krijgen;

Schade vrije jaren (bonus/malus)

Kenmerkend voor de auto- en motorverzekering is de bonus-maluskorting. Het huidige systeem is in 1982 ingevoerd, als vervanging van het no-claimsysteem. Vaak wordt er nog gesproken van no-claimkorting als bonus-maluskorting wordt bedoeld.

Bestuurt u een auto of motor en heeft u een auto- of motorverzekering op naam staan dan wordt iedere schadevrij jaar en maand bijgetekend in het Roy-data (het centrale systeem voor verzekeraars). Hoe meer schadevrije jaren hoe lager de premie. De ladder begint meestal bij 25% toeslag (0 schade vrije jaren) en eindigt bij 75 of 80% korting vanaf 8 schadevrije jaren. Bij een schade val je ongeveer 6 schade vrije jaren terug.

In principe is elke schade die ten laste van de verzekering komt van invloed op de bonus-maluskorting. Voor zover mogelijk zal de verzekeraar een schade trachten te verhalen op een aansprakelijke wederpartij. Wanneer dit verhaal slaagt dan komt de schade niet ten laste van de verzekering en wordt de bonus-maluskorting niet aangepast. Daarnaast is het gebruikelijk dat de verzekerde een vergoedde schade later voor eigen rekening kan nemen waardoor er eveneens geen gevolgen voor de premie zijn.

Interesse in een Motorverzekering?

We staan u graag te woord met professioneel en persoonlijk advies. Hoe kunnen wij u helpen?

Ik wil persoonlijk advies Ik wil meer informatie Ik heb een vraag

Call Now Button